2 Eylül 2012 Pazar

Es-Es Transfer Sezonunu Açtı (!)



              "Çin Malı Beşiktaş" yazısında belirtmiştim transferin biz de hangi şartlarda yapılacağını ve aslında ne yapılmak istendiğini. Elenen takımın ya da başarısız takımın can simidi olarak transfer politikalarından söz etmiştim. Yine öyle bir durumla karşı karşıyayız. Avrupa'dan erken elenen Eskişehirspor ligde de ilk iki hafta da iki mağlubiyet aldı. Ve ne yapacağına bu çıkmazdan nasıl kurtulacağına karar verdi!

            Takıma transfer şart! İlk olarak Akuminku'yu almışlardı ve yetersiz olacağını söylemiştim. Çünkü Süper Ligde takım sırtlayacak bir oyuncu değil Akuminku. Onun yerine ligin 3. hafta maçından sonra transferin bitimine 3 gün kala transferleri arka arkaya sıraladı. İlk olarak Necati Ateş'i renklerine bağladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde de Tuncay Şanlı ismi ortaya atıldı.

            İki isim şüphesiz Eskişehir'e bir hareketlilik getirecektir ama neden bu kadar geç atıldı bu adımlar? Forvet ihtiyacı Batuhan takımdayken dahi bir ihtiyaçken neden ligin ilk haftası ya da Avrupa Ligi maçları öncesinde adım atılmadı?

           Peki ya Necati'yi satan Galatasaray cephesi...Necati ile sezon başında sözleşme uzatan Galatasaray ne oldu da onu bir başka kulübe gönderdi? Burak transferini beklemiyorlar mıydı? Takım planlamasında Necati için sezon başında yapılan plan "lazım olur dursun kenarda, forvet alırsak satarız" mıydı?

             Tuncay Şanlı sezon öncesi bonservisi elindeyken kimsenin aklına gelmedi mi? Hem de transfer basını Tuncay'ı aynı gerekçelerle Fenerbahçe'ye Beşiktaş'a getirmeye çalışırken!

           Necati gol atamayan Eskişehirspor için çok yararlı olacak, Tuncay uzun süredir düzenli futbol oynamıyor ama ritmini bulduğunda kaliteli bir futbolcu olur. Ama dediğim gibi böyle olmamalıydı bu işler.

            Sonuç olarak takım planlaması yok transfer politikası yok! Kervan yolda düzülüyor ve tek mantık "ya tutarsa"!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder