25 Eylül 2012 Salı

İstanbul Boğaları Tökezledi

altligler.blogspot.com adresinde yayınlanan İstanbulspor-Gölcükspor maç yazım...












      Spor Toto 3.lig'te ikide iki yaparak başlayan İstanbulspor hafta içine bir de kupa galibiyeti alarak sezona çok iyi başladı. Bu hafta sonu da kendi evinde Gölcükspor ile oynayan İstanbulspor'u canlı skor sitelerinden takip etmek yerine fırsat bularak yerinde izlemeye karar verdim. İstanbulspor'un şimdiki evini bilmeyenler için söyleyeyim, Yenibosna-Kuleli'de Bahçelievler İl Özel İdare Stadında oynuyor.

    Baştan söylemek gerekirse maçı İstanbulspor gözüyle izlediğim için o yönden yorumlamak istiyorum.  İstanbulspor yaklaşık 250-300 civarındaki taraftarının önünde maça etkili ve baskılı başladı. Özellikle sol kanadındaki Ali Işık ve arkasındaki Doğukan Pala sol kanadı forse ederek bir çok pozisyon girişiminde bulundular. Forvette Aytaç biraz daha başarılı olsa belki de beklenen gol ilk yarıda gelebilirdi. Orta sahada Ali Işık ve Tolga'nın iyi oyununa Tayfun ve Emre destek veremeyince kaptırdıkları her top kalelerinde hızlı hücum oldu. Özellikle Tayfun'un bencil bir oyun tarzı var. Kolay kolay pas atmıyor, attığı pası takip etmiyor geri zaten hiç koşmuyor. Şöyle açık bir örnek vereyim; rakibi iki adım ötesinde topu ayağında gevelerken değil rakibe pres yapmak o yöne doğru adım dahi atmadı. Bu tüm maç boyunca da bu şekilde devam etti. Bir dönem Beykozspor'da kiralık oynayan Tayfun tribünde beni tek kelimeyle kahretti. Tipik "yeteneği var ama ihanet ediyor" tarzı bir futbolcuya benziyor. Umarım kısa sürede yüksek form grafiğine kavuşur, çünkü arkasında oynayan İlyas Akan çok iyi bir oyuncu olmasına rağmen onun kaptırdığı toplarda çok zor anlar yaşıyor.


    İstanbulspor ilk yarıda tehlikeli bir bölgeden frikik kazandı ve paslaşarak kullandılar.  Emre ayağında topu geveleyerek gelen pası kaptırınca neredeyse tüm hatlarıyla ileride olan takım geri dönemedi. Gölcükspor'un savunma oyuncusu Ensar önce kaleci Serdar'a  takılsa da sonrasında güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi. İlk yarı skoru Gölcük lehine 1-0 tamamlandı.

  İkinci yarıya ben Tayfun ya da Emre çıkar diye beklerken Tolga kenara geldi. Yerine giren Mehmet ise sadece ilk 15 dakika etkili olabildi. İkinci yarıda etkisini arttıran İstanbul Boğaları bu kez sol kanattan değil de sağ kanattan gelmeye başladı. Bu kanatta İlyas ve Tayfun oyunlarını ilk yarının üzerine çıkararak iyi işlere imza attılar. Özellikle Tayfun'un Mehmet'in kafasına gönderdiği topu Mehmet ıska geçince İstanbulspor bir golden daha olmuştu. Ali Işık ise ilk yarıya oranla oyununu düşürmüştü ama nadiren de olsa etkili toplarla geliyordu. İkinci yarı oyuna giren Fatih ise yaptığı ortalarla etkili oldu. Özellikle serbest vuruş ve kornerle tehlike yaratan oyuncu kısa sürede göz doldurdu.

    Bu yarıda maça etki eden bir unsur da hakemdi demek yanlış olmaz sanırım. İlk yarıda faul çalma konusunda sıkıntıları olan hakem bunu ikinci yarıda da üst seviyeye çıkardı. "Yandım" demeyene faul çalmayan hakem gereksiz yere de oyunu çok durdurdu. Kısacası faule çalmadığı düdükleri her iki taraf için de faul olmayan pozisyonlarda çaldı. İkinci yarı bir de Gölcüksporlu futbolcuların "profesyonellik" adına 1-0 önde oldukları için yerden kalkmakta zorlanmaları(!) da hakemin etkisiz kaldığı noktalardan biriydi. Hele bir pozisyonda Gölcükspor kalecisi Ertuğrul aldığı hava topundan sonra kendini yerden yere vurmasına hakem önce faul çaldı sonra da İstanbulsporlu bir futbolcuya sarı kart gösterdi. Eğer maçta yan hakemlerin başarılı yönetimi olmasaydı çok daha zor anlar yaşayabilirdi maçın baş hakemi Sacit Keşkek!

    Maçın belkide en heyecanlı anlarına 90+5'lik bölüm sahne oldu. 90'dan sonra beraberlik için baskısını iyice arttıran İstanbulspor direkten dönen bir topun yanında 3 kez de kaleci Ertuğrul'a takıldı. Son saniye basketi şekline dönen anlarda Fatih'in harika ortasına Mehmet kafa vurmak yerine kafası ile dokununca top kaleci Ertuğrul'un ellerinde eridi ve Gölcükspor zorlu İstanbulspor deplasmanından 3 puan ile döndü. Böylelikle İstanbulspor da bu sezon ki ilk mağlubiyetini almış oldu...

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder