4 Eylül 2012 Salı

Meireles ve Dante Gibi Ömrünün Ortasında Olan Cris...


          Transfer sezonunun sonlarına yaklaşırken yangından mal kaçırırcasına yapılan transferler yapılmaya devam ediliyor. Galatasaray ve Fenerbahçe art arda isimleri açıkladı.


        Fenerbahçe en büyük probleminin olduğu söylenen bölgeye yani orta sahaya bir transfer yaparak tepkileri azaltma ve orta sahayı toparlama girişiminde bulundu. Bu bölge için de yana yakıla kulüp arayan Meireles ismi tercih edildi. Meireles kariyer olarak bakıldığında Türkiye'ye gelmiş iyi oyunculardan diyebiliriz. Porto'dan Liverpool'a oradan da Chelsea'ye giderek kalitesini belli etmiş bir futbolcu. Kimseyi "güzel saçları" için Liverpool'a Chelsea'ye almazlar bu bir gerçek!


          Villas Boas'ın ayrılışıyla takımda pek fırsat bulamayan Meireles'e kulüp bulma yolu gözükünce o da menajerler aracılığıyla bir kaç kulüple görüşerek Fenerbahçe'yi tercih etti. Fenerbahçe için yüksek maliyetli bir transfer diyebilirim. Chelsea için ise harika bir ticaret! İstemediğin bir oyuncudan 10M € kazanmak kadar güzel bir şey olmasa gerek. Fenerbahçe için bu para yüksek bir bonservis bedeli sayılırken neden bir çırpıda bunca para verilebildi ya da bu imkan Spartak-Vaslui maçlarından önce zorlanamaz mıydı bilemiyoruz. Ama taraftarların isyanını bundan başka bir isimle de bastıramazlardı herhalde bir süre Meireles'in takıma ısınmasını bekleyip zaman kazanabilir yönetim...

         Verimlilik noktasına gelince de harika bir transfer demekten başka bir yoruma gerek yok. Takıma uyum sağlarsa ve oynayabilirse orta sahada her takıma lazım bir oyuncu. Umuyorum Avrupa kupalarında çok daha fazla faydalı olacaktır.

     Galatasaray cephesi ise çilek söylemleri ile geçirdiği transfer sezonunda Cris ile noktayı koydu. Cris Ujfalusi'nin sakatlığında bir alternatif olabilir ama takımınızda bulunan yedek kulübesindeki bir oyuncuysa olabilir bu. Yoksa gidip transferle hem de yabancı kontenjanından bir transfer hakkıyla olmaz. 35 yaşına gelen unun elemiş eleğini asmış bir oyuncuyu Şampiyonlar Ligi için çilek niyetine servis etmek taraftara ayıp etmektir.


      Kariyeri ve performansı üst seviyede olabilir ama futbolda da maalesef dünle yaşanmıyor. Cris iyi bir alternatif olabilecekken şimdi tek şans olarak kadroya katıldı. Yıllık 1.250000 Euro alacak ve Lyon'a ödenecek para da açıklanmadı. Şimdi bu mu transfer başarısı...Chivu. Toure,Kjaer,Carvalho ve Diego isimleri sayıldı ve elde Cris kaldı. Sayılan diğer isimlerin hepsi bir adım önde bence Cris'ten. Performansına baktığınızda hala Lyon'da top oynayan bir futbolcu ama Cris "Dante gibi ortasında ömrün" ...

    Cris'i alarak Terim sadece bu seneyi kurtarmak istediğini de göstermiş oldu. Yoksa Cris'le başarı dolu yıllar düşünmüyordur sadece başarılı "bir" yıl hayal ediyordur. Gün kurtulur mu yoksa bu çilek mide mi bozar sezon sonunda şapkalar öne konulduğunda göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder