11 Eylül 2012 Salı

Demirsporlular Protestoyu Nerede Yapsın?



           Tribünde protesto her zaman yönetimleri rahatsız eden bir kavramdır. Kendilerine değil sistemin bir başka aygıtı olan polise devlete ya da bir başka kurumuna dahi olsa yönetimler onları marjinalleştirir ve susturmaya çalışır.

        Yıldırım Demirören'den bir şekilde kurtulan Beşiktaş'ın protestoları dinmişti ki bir başka protesto daha gündeme geldi futbol camiasında güçlü bir şekilde. Adana Demirspor tribünleri "taşeron yönetimi" kabullenmedi ve hep sesini yükseltti. Binler yürüdü protesto için yönetim bunlar bir kaç yüz kişi diyerek taraftarı dışladı. Zaten hep böyle olur bir demokratik eylem olur kitle atıyorum 10000 kişidir der polis bilgi olarak 2000 kişi diye geçer basına haber olarak. Bu da o mesele gibi küçültülerek verildi yansıtıldı yönetim tarafından ama iyi ki sosyal medya var da biz o binleri gördük o gün Adana'nın sokaklarında yürürken.

       ADS'nin başkanı bugün bir röportajında şöyle buyurmuş: ...Yeter ki taraftar belden aşağı vurmasın. Yönetimi protesto etsinler ama sahada değil...

       Boluspor maçında yenilen gollerde de atılan gollerde de yönetimi istifaya çağıran Demirspor taraftarındaki tutarlılığın yarısını göremeyeceğiniz bir yönetim anlayışı diyor ki bizi protesto edin ama tribünde değil. Niye , çünkü daha kitlesel oluyor. Sokaktaki taraftar yürüdüğünde bunlar bir kaç yüz kişi diyen siz değil miydiniz? Tribünlerde haykırdıklarında ses televizyonu başındakilere kadar gidiyor diye mi korkuyorsunuz şimdi?

     Kulüp başkanının dediği tribünde protesto olmasın kardeş kardeş otursunlar söylemi bana üniversiteye giden çocuğunu tembihleyen anne babayı hatırlattı "aman siyasete karışma oğlum siyasetle ilgilenme demiyor ilgilen ama eline işini alınca ilgilen okulda ilgilenme diyorum" vs. vs. Bir de Dondurmam Gaymak filminde siyaset yapan abimize meyhanede siyaset yapılmaz diyen amcaya verdiği cevap var ki bu yönetime de denk düşüyor: Kardeşim meyhanede yapma, devlet dairesinde yapma, sendikada yapma, okulda yapma, dernekte yapma...Lan helada mı yapcez biz bu siyaseti... 

    Biz de yönetime soralım taraftar tribünde yapmayacak da hela da mı yapacak bu protestoyu?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder