6 Eylül 2012 Perşembe

Futbolcu "Mal" Değil Bireydir



         Bir futbolcu kulübü için ne anlam taşır? Bu cevap kişiye göre değişiyor sanırım. Futbolcu yerliyse başka yabancıysa başka hele alt yapıdan bir oyuncuysa "bizim çocuktur" o bambaşka... Futbolcu alırken ya da verirken olmadı takaslarda takımlar ya da kişiler kalitelerini de sergiliyorlar.

       Geçtiğimiz günlerde Gökhan Süzen'in Beşiktaş'a transferi ile ilgili bir yazı yazmıştım. O günden sonra Gökhan transferinde beklenmedik olaylar yaşandı. Nene transferi için Beşiktaş'tan haber beklerken o saatlerde Beşiktaş borsaya Gökhan Süzen'den vazgeçildiğini yazdı.

      Beşiktaş Gökhan için 200.000€+ Emre Özkan teklifini sunmuş ve bu teklif çerçevesinde anlaşmıştı kulüpler. Fakat Beşiktaşlı Emre bu takasa yanaşmadı ve kulübünde kalmak istediğini iletti. Takas olmayınca Beşiktaş da Gökhan için fiyat arttırmak yerine transferden vazgeçti. Ya da Beşiktaş o sırada Nene için PSG ile görüşürken Gökhan için girişimde bulunmak zor geldi(!)

       Beşiktaş Gökhan transferi Emre'nin rızasına takıldığı için intikam alırcasına Emre'yi kadro dışı bıraktı. Emre artık takımdan ayrı çalışmaya başladı bile. Bunun tek nedeni Emre'nin kendisine "yöneltilen teklifi" reddetmesi oldu.


      Futbolcuyu "mal" olarak gören Samet Aybaba zihniyeti bu yöntemle futbolcudan intikam alıyor. Genç bir futbolcuya "endüstriyel futbolun" kılıcını saplayan Samet Aybaba koca transfer döneminde plansız programsız ilerleyip son 2 günde transfer yapmaya kalkınca suçu gencecik bir futbolcuya yıktı. Zaten Gökhan gelse muhtemelen Beşiktaş'ı zirveye taşıyacaktı(!) Samet Aybaba'nın 11'deki vazgeçilmezi olacaktı(!) Şampiyonlukta takımın lideri görevini üstlenecekti.(!) İlk yazıda da yazdığım gibi Gökhan sadece alternatif olabilecek bir oyuncuydu bu kurguda. Gençlerle oynayacağız, takım kolej havası yakaladı diyen adamlar bugün alt yapı oyuncularını "feda" ettiler. Gökhan sol kanat ve bek oyuncusu Emre peki? O da aynı mevkide oynuyor. Alternatif bir isim almak yerine Emre kullanılamaz mı? Şimdi Gökhan da yok Emre de... Transferin eksik bölge için yapıldığı söylenirken iki oyuncudan olmak  ne anlama geliyor.


      Futbolcuyu mal olarak gören Beşiktaş yönetimi ve Samet Aybaba, İbrahim Üzülmez'in transfer sezonu kapanmışken 34 yaşında sözleşmesini fesheden Demirören yönetiminden farklı değildir. Altyapısından yetişen Batuhan'ı tekrar para verip geri alan Beşiktaş'ta görülen o ki yönetimin değil artık bir zihniyetin değişmesi gerekiyor.

2 yorum:

  1. Emre'nin kadro dışı bırakılmasının sebebi İbb ye gitmek istememesinden daha fazlası olabilir.Nene transferinde Mendes ve Ahmet Bulutun araya girerek fiyatın artmasında rol aldığı söyleniyor.Quaresma nedeniyle kulüple Mendesin ve türk ortağı Ahmet Bulut un arası açılmış durumda.Emre Beşiktaş tan yıllık 100 bin TL civarında para alıyor.İbb nin teklifi ise 600 bin civarındaymış.Emre nin ibb ye gitmesini menajeri Ahmet Bulutun istediği Emre nin de bu nedenle kulübe karşı geldiği şeklinde güçlü bir iddia var.Altyapısından yetiştiği kulübe karşı kulübe cephe almış menajerinin yanında yer alan oyuncunun kadro dışı bırakılması ise normal.Bugün Beşiktaş şu duruma geldiyse bunda Ahmet Bulutun ve Mendesin parmağıda var.Ben Emre dahil bu şirkete bağlı tüm oyuncuların menajerlerini değiştirmedikleri sürece gönderilmesi taraftarıyım.

    YanıtlaSil
  2. Emre zamanında ordu eskişehir'e gitmişken şimdi gitmem diyor. Kariyeri için olduğunu düşünürsek 24 yaşında bir oyuncunun oynayabileceği bir yere gitmesi daha mantıklıdır. Demek ki bu nedenle değil. Para için desek İbb'den daha çok para alacaktı. Şehir de kurulu düzeni var desek şehirde aynı. Klübe bağlılık desek klübe karşı çıktı. bu da değil. O zaman bu işte doğru olmayan şeyler var. Zamanında Aydın gitmemisti. Su andaki hali belli. Emre'nin hali de öyle olur inş. Gökhan Süzen bize gelse belki 5-6 puan kazandırmayacaktı. Belki emre'den daha da az yararı olacaktı ama klubün Emre'ye verdiği ceza bence doğrudur. Daha Tanju var. Gerekirse o oynar. Emre'de belki bir düşünür ben ne yaptım diye.

    YanıtlaSil