8 Eylül 2012 Cumartesi

Hollanda-Türkiye:2-0 | Başladık...



      Avrupa Şampiyonasında sıfır çeken Hollanda ile karşılaşacak milli takımın basın ayağında ve teknik ekibinde sebebini anlayamadığım bir aşırı güven ümit hali vardı. Bu güven ve ümit içinde referans noktası Hollanda'nın Avrupa Şampiyonasında sıfır çekmesi gösteriliyor.

       Hani şu bizim gidemediğimiz, Playoff'ta Hırvatistan hezimetiyle yerle bir olduğumuz için evden favori takım seçtiğimiz turnuvada sıfır çekti Hollanda. Hem de grubunda Almanya-Portekiz-Danimarka ile eşleşerek tüm maçlarda kafa kafaya oynayarak sıfır çeken Hollanda'dan bahsediyoruz.

      Maça çıkmadan önce sistem ve kadromuzun belli olmadığı bir maçta Abdullah Avcı ve basını gruptan lider çıkacaklarını söylüyorlardı. Hangi kadroya güveniyorsunuz, hangi sistemle olacak bu iş? Maçın içeriğine gelince çok zevkli tempolu bir maç olmadı. Gole kadar kör dövüşü şeklinde geçen maç Van Persie'nin yan toptan gelen golüyle Hollanda tarafına akmaya başladı.


     Savunmanın sağında Hamit Altıntop çok çaresiz gözüktü. Hatırlayanlar olacaktır geçen yıl R.Madrid formasıyla Barcelona maçında da aynı bu şekilde çaresiz gözüküyordu. Onun kanadını yol geçen hanı gibi kullanan Hollanda tüm ataklarını bu kanattan yaptı ve etkili de oldu. Orta sahada da hakimiyeti Hollanda'ya erkenden kaptıran milli takım ikinci yarıda Nuri ile bir şeyler denese de tutmadı. Nuri'nin adını duymadık desem biri de çıkıp olur mu öyle şey şurada duydum diye bana karşı gelmez herhalde. Arda yine iyiydi topu taşıdı bire biri zorladı ama ileri uç adamlarına ulaştıramadı topu. Umut çabaladı ikinci yarı oyuna giren Burak ne yerden kalkabildi ne ofsayttan çıkabildi.

      Bir başka gerçek de şu ki Tunay ve Sercan direk Bundesliga kontenjanından bu takıma girmişler. Formları ve fiziki olarak gösterdikleri şeyler hiç de iç açıcı değildi. Almanya'ya kaptırmamak için milli yapıyoruz tamam iyi de bu adamlar her maça ilk 11'de çıkmak zorunda değiller. Nuri kaliteli bir oyuncu olabilir tekniği mükemmel de olabilir ama onca maç eksiği varken Selçuk dururken Nuri giremez oyuna. Ya da Hamit 90 dakikayı kenarda Gökhan Gönül varken tamamlayamaz o performansla!

      Uzun lafın kısası ilk maçtan Macaristan Hollanda'dan puan alırsa muhabbetleri başladı bile. Grupta yine ikinciliğe oynayacağımız belli oldu. İkinciliğe oynamak da bir "ümit" temennisi gibi duruyor şu performansla. Bir başka manevrada bin bir türlü lobiyle basın tarafından mutabakatla getirilen Avcı'nın ilk maçtan bu kadar eleştirilmesi oldu.

      Hollanda son dakikalarda yerden kalkamazken eminim ki Abdullah Avcı'nın İBB ile büyük takımlara karşı oynarken yerden kalkmayan takımı gelmemiştir ama benim geldi ne yalan söyleyeyim.

       Maç bitiminde topla oynama yüzdesi 53-47 olarak yansıyordu ama açıkçası gördüğüm futbol farkı çok daha fazlasıydı. Bundan sonrası biraz daha ümitsiz gidecek sanırım. Artık grupta sadece Türkiye'yi tutmuyoruz yine!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder