3 Eylül 2012 Pazartesi

Süper Kahraman Hulk Zenit'te!



             Avrupa transfer piyasası hiç beklemediği anda hiç beklemediği bir yerden adeta yerle bir edildi . Rusya'nın Zenit takımı Porto'nun Brezilyalı yıldızı Hulk için Porto'ya tam 50 M € ödeyerek büyük bir transfer bombasını patlatmış oldu.

          Gün içinde bir söylenti olarak ajanslara düşen bu haber akşama doğru daha kesin cümlelere dönüştürüldü. Önce Rus kulübünün yetkililerinin Portekiz'e gittiği resmi olarak teyit edildi çok geçmeden de transfer açıklandı. Rakam olarak 40-50-60 diye farklı rakamlar telaffuz ediliyor. Hulk'ın performansı yıllardır dillerde ve zaman zaman Porto başkanı çıkıp " Cristiano Ronaldo + 50M getirirlerse Hulk'u verebiliriz" gibi ilginç çıkışlar yapıyordu. Hulk şüphesiz futbolun süper kahramanlarından ve yaptığı işler hiç de azımsanacak cinsten şeyler değil. Bireyselliği reddeden benim bile hoşuma giden bireysel golleri hala akıllarda...

        Futbolcu fabrikası olan Porto bence yine zamanında bir satış gerçekleştirdi. Hulk belki bir sezon daha kalsa şimdiki rakamlara göre çok daha komik rakamlara el değiştirebilirdi. Ama yine Porto'nun üniversitelere tez konusu olacak transfer politikası sayesinde tam zamanında ve maksimum fiyatına bonservisi satıldı. Şimdi bu transferlerle Porto ve Zenit'in kendi gruplarındaki ve liglerindeki şans yüzdeleri değişmiş durumda. Hulk bir denge gücüydü zaman zaman ve şimdi o süper güç Zenit'te.

       Rusya liginin izlenirliği şüphesiz günden güne artıyor ve Hulk bu bonservis bedelinden sonra neler yapabilecek sorusunun uyandırdığı merak sebebiyle bir farklı izlenecek!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder