4 Eylül 2012 Salı

Gökhan Süzen Beşiktaş'ta!


          Transfer döneminin en hatalı takımlarından olan Beşiktaş'ta yeni bir transfer daha yaparak muhtemelen transfer defterini kapadı. Feda sezonu diye adlandırılan sezonda düşük maliyet prensibi ile hareket eden ama basketbol voleybol şubesi kapama ya da işçi çıkarma gibi tasarruflar haricinde bir hareketini göremediğimiz Beşiktaş yönetimi bu kez düşük bütçeli bir transfer girişiminde bulundu.

          Eski dost Carvalhal'in yeni takımı İBB'den Gökhan Süzen ile anlaşan Beşiktaş 200000€+ Emre Özkan'ı veriyor. Emre Özkan'ın gidişi "gençleşecekti hani bu takım" sorusunu cevapsız bıraksa da yine de iyi bir rakam ve alış veriş sayılabilir bu transfer...

         Peki Gökhan yararlı olur mu ya da en temel soru Gökhan nasıl bir oyuncu? Gökhan Galatasaray'ın altın jenerasyon diyeceğimiz Arda'lı uğur'lu Özgürcan'lı Cafercan'lı alt yapı kadrosunda vardı. Onu orada keşfeden de Abdullah Avcı oldu. Avcı sonrasında İBB'ye geçtiğinde takımına kattı onu. Gökhan standart bir performans sergileyerek gözlerden uzak kalmayı "becerdi" bunca zaman. Onu Abdullah Avcı milli takıma da seçti ama yaşadığı talihsiz sakatlık ilk milli olma şansını elinden aldı.

         Bu milli takıma çağırılma işi Terim'in kulüpsüz Hakan Şükür'ü kadroya alması ya da oynamayan Emre Belözoğlu'na forma vermesi gibi "güvendiğim oyuncular" kategorisinin bulunduğu bir sistem. Yani milli takıma çağrılması hem de eski hocası tarafından çağrılmış olması benim açımdan bir referans değil maalesef.

        Sol kanat oyuncusu olan Gökhan aynı zamanda sol bek olarak da oynayabiliyor. İki bölgede de anladığım kadarıyla alternatif oluşturabilmek adına alınmış bir isim gibi duruyor. Golcü bir kişiliği yok "git gel" kanat oyuncusu özelliği olduğunu kariyerinde çıktığı 99 süper lig maçında atabildiği 2 golden anlıyoruz. Her şeyden az az yapmaya çalışıyor. Savunmada daha iyi hucumda zayıf ama hucumunu da geliştirirse sol kanat oyuncusu olarak izlememiz mümkün olabilir.

       Alternatiften öte olur mu zaman içinde göreceğiz. Beşiktaş'ta iken milli takıma çağrılabilecek mi bu da ayrı bir soru!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder