17 Eylül 2012 Pazartesi

Masala Kısa Bir Ara


            Akhisar Belediyespor 3 haftalık serüveni sona erdi. İlk hafta Eskişehirspor'u son dakika golüyle mağlup eden Manisa ekini sonraki iki haftayı da beraberlikle kapatıp 3 haftada yenilmeyerek 5 puan toplamışlardı.

        Bu hafta kendi evlerinde İBB ile oynayacaklardı ama ben mutlak favorinin İBB olduğunu düşünüyordum. Carvalhal'in deyimiyle "mütevazı" futbol oynayan İBB ile çok daha "mütevazı" bir futbol oynayan Akhisar'ın maçı diğer maçlara nazaran bol gollü geçti.

        Webo yıldızlaştı demek azımsanacak bir yorum bile olabilir. 3 gol atan Webo takımını sırtlarken Akhisar'ın diğer maçlardaki pasif oyununa devam etmesi şaşırtmadı beni. Yani Akhisar'ın futbolunda değişim yoktu farkı İBB yarattı demek daha doğru bir tespit olacak.


        Öte yandan Akhisar'da beğenip takdir ettiğim bir şey varsa o da teknik direktörleri Hamza Hoca'dır. Hakikaten mütevazı bir insan olan Hamza Hoca takımı neyse onu konuşuyor. İyiydik, şanssızdık gibi kelimeler duyamazsınız ondan. Maçlarının analizini yorumculara bırakmadan kendi yapar. Böyle insanlara değil futbolun içinde toplum içinde bile büyük ihtiyaç duyarken bu ligin ve düzenin ona çok ihtiyacı var. Masal bir başlangıç yorumu yapmıştık başlangıçları için öyleyse bu seferde masala kısa bir ara diyerek onlar için ümidi elden bırakmayalım....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder