30 Eylül 2012 Pazar

Boğazın Yargıçları Gözaltında


  Bugün Beykozspor Bozcaada ile kendi evinde karşılaşacağı maç için Çorlu'ya gitti.  Evet İstanbul takımı Beykozspor cezası nedeniyle seyircisiz maç oynama cezası ile birlikte Çorlu'ya sürüldü adeta. Yani 135 km ötede seyircisiz bir maç oynansın diyor "yetkililer."

    Bunun üzerine Beykozspor taraftarları Boğazın Yargıçları da takımlarını yalnız bırakmamak adına Çorlu'ya deplasman yaptılar. Yaklaşık 20 kişi 135 km yol teperek Çorlu'ya  vardı. Maçta Beykozspor Murat Saim'in golüyle öne geçti. Sonrasında ise Bozcaada durumu 2-1'e taşıdı. Beykozspor aleyhine bir kırmızı kart ve bir penaltı çalındı maçta. Bunlar işin sportif yönü, hakem hatalıdır oyuncu hak etmiştir takım hak etmiştir vs.

     Bu maç ile ilgili söylemek istediklerim bundan sonra başlıyor. Beykozspor taraftarları "anlatılanlara göre" tel örgülerden maç izlemek istiyor . Polis uyarıdan sonra bu hareket tekrarlanınca topluca göz altına alıyor tüm Beykozsporlu taraftarları. Ben bu yazıyı yazarken hala gözaltındaydı taraftarlar. Kesin bilgileri göz altılar sonlandıktan sonra yine aktarmaya çalışacağım.

    Beykozspor cefakar taraftar tanımına en güzel uyan taraftar gruplarından. Hani derler ya cebimizde yoktu gönlümüzden verdik diye Boğazın Yargıçları hem cebinden hem gönlünden verenlerden. Felsefeleri basit: Armanın olduğu her yerde... Bu yüzden de bugün seyircisiz ve Çorlu'da oynanacak maça 135 km gittiler.

       Şimdi sormak istediğim de göz altından başka yolu yok mudur bunun? Stadın karşısında balkondan izleyene de var mı bu uygulama? Hukuki boyutunu bilmiyorum o yüzden net şeyler söylemek istemiyorum ama polis şiddetini polis copunu ensesinde hisseden bir taraftar grubu olduğunu çok iyi biliyorum Boğazın Yargıçları'nın! Hem de kimsenin bir bahane bulup açıklayamayacağı konularda bile...

     Son olarak söylemek istediğim eğer futbolun içinde ve çevresinde bir forma olacaksa bu futbolcuların giydiği, terlettiği kulüp formaları olmalı elinde copu biber gazıyla hazır kıta bekleyen keyfi ve  orantısız güç kullanan güvenlik güçlerinin üniforması değil! Boğazın Yargıçları'nın göz altı kararı sonlandıktan sonra olayı daha ayrıntılı bir şekilde öğrenip tekrar anlatmaya çalışacağım...

     Beykozspor camiasına ve Boğazın Yargıçları'na geçmiş olsun.

2 yorum:

  1. Bogazın Yargıçlarına geçmiş olsun. Hepsinin yüreklerine sağlık.
    ''bugün seyircisiz ve Çorlu'da oynanacak maça 135 km gittiler.''
    Taraftarlık budur.

    YanıtlaSil
  2. Beykoz 1908 e buyuk geçmiş olsun...

    YanıtlaSil