31 Ağustos 2012 Cuma

Şampiyonlar Ligi | H Grubu


           Son grup olan H grubunda Galatasaray mücadele ediyor. Galatasaray için ne zor ne kolay diyebileceğimiz bir grup oluştu.

H Grubu

Manchester United
Braga
Galatasaray
Cluj

         Manu bildiğiniz gibi... Geçen sene ligi kaybettiler ama bu onları da ha da hırslandırmış. Kadrolarına Kagawa ve Robin Van Persie'yi alarak daha da güçlü bir takım oldular. Onlar için sorulacak soru gruptan çıkıp çıkamayacağı değil yarı finalden ötesine gidebilir mi gidemez mi? Finalin Wembley'de oluyor olması bir başka itici güç olacak onlar ve diğer İngiliz takımları için!

         Braga ise geçen sezon Beşiktaş'ın elediği takım olarak tanıtımları dönüyor her yerde. Geçen sene ki Beşiktaş aynı Beşiktaşmış gibi Braga'nın da aynı Braga olduğu varsayımlarıyla yalan yanlış analizler yapılıyor. O Braga'dan giden6 tane kilit oyuncu var ve o takım değil artık. Kurdukları kadro ise Portekiz Brezilya karması kıvamında. Bu nedenle hala bir potansiyel tehlikeler. Özellikle futbolcu fabrikası görevini gören iki ekolden bahsettiğimizi düşünürsek ne tarz oyuncularla karşı karşıya olduğumuzu görürüz. Orta saha Hugo Viana ve forvet Lima en büyük kozları grup ikinciliği için Galatasaray en büyük rakipleri oalcak!

        Galatasaray Avrupa hasretiyle yanan bir takım. Şimdi Fatih Terim'in eline yeniden bir fırsat geçti ama bu kadro bu lige hazır mı orada çekincelerim var. Hala tam adapte olamayan futbolcuların yanı sıra Türkiye'deki başarılı skorlar Terim ve takımının gözünü aşırı derecede boyamış. Ligin kalitesini unutup çok iyi durumda olduklarını söylüyorlar ama bizim ligle Avrupalının ligi bir olmaz. Kötü sürprizlerle karşılaşmamak için dikkati elden bırakmamak lazım. Benim naçizane hesaplarım Galatasaray'ın bu gruptan 8 puan alacağı. Ama diğer maçlara göre bu 8 puan onları hangi kapıya yönlendirir orasını bilemem. En büyük rakipleri bu grupta onların söylediği gibi Manchester değil Braga olacak.

        Gruba 4. torbadan dahil olan Cluj da BATE ayarında bir takım zaman zaman sürpriz sonuçlar alabiliyorlar. Onları Roma maç performanslarıyla hatırlayanların sayısı hiç de az değil. İki kez katıldılar ve ikisinde de 4 puan alarak elendiler. Bu kez hedefleri bu 4 puan barajını geçebilmek. Kadrolarının iskeletini Romen-Portekiz-Brezilyalı futbolcular oluşturuyor. Braga'ya çok benziyor diyebiliriz. Onların bu gruptaki en büyük hedefi 3. olarak Avrupa'da yola devam etmek olmalı ama çok zor gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder