30 Ağustos 2012 Perşembe

El Clasico-2




               İspanya Süper Kupası sahibini yine çekişmeli bir maç sonucunda sahibini buldu. Bana göre sonucu buradaki maç ya da Valdez belirleyecekti. Dediğim gibi de oldu maalesef!

               Maçın ilk dakikalarında Valdez-Mascherano-Adriano üçlüsü ne yapacağını bilemez şekilde oynuyordu. Ve bu kendini bilmezlik bir Mascherano hatası sonucu gol, bir Valdez hatası sonucu yine gol ve bir Adriano hatası sonucu kırmızı kart ile sonuçlandı. 2-0 geride ve 10 kişi kalan Barcelona afallamış şekilde paslar yaparken ritim tutması fazla zaman almadı.

             10 kişi ile ne kadar mücadele edilirse ondan biraz daha fazlasını yapan (akıl faktörüyle) Barcelona aradığı golü de 45. dakikada Messi'nin Sergen frikiğiyle buldu. İkinci yarıda maç 11-11 gibi oynanmaya başladı. Hatta Madrid kontra atak tarzı bir futbol benimserken Barca baskılı oynuyordu. Gole ihtiyacı olan tarafın baskılı olması normal karşılansa da Madrid'in 10 kişi bir rakibe karşı kendi evinde böyle bir duruma düşmesi tuhaf!

            Barca adına söylenecek bir şey de Pedro'nun yakaladığı fırsatlardan yararlanamamasının ileride çok daha fazla sıkıntı yaratacağıdır. Çok net pozisyonlar harcadı bugün. Alba ise genel olarak iyi olsa da vasatı aşamadı diyebilirim Song için de karar vermek için çok az bir süre aldı ama yaptığı son pas şıktı maçta.

            La Liga'ya teşrif eden iki Premier Lig oyuncusundan iki kupasız İngiltere'den transfer edilen yıldızdan Modric güldü. Song yine kazanamadı. Maçtan Madridliler mutlu Barcelonalılar umutlu ayrıldı ama biraz da hüzünlü...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder