22 Ağustos 2012 Çarşamba

Deplasmanıma Dokunma (!)




             El Clasico izlemenin güzelliğinden bahsetmiştim, bir de bizim derbilerimiz var tabi. Ligin 2.haftasında Beşiktaş-Galatasaray maçı ile başlıyor derbiler. İnönü Stadındaki maç öncesi "güvenlik" zirvesi toplandı.

            Müthiş "güvenlik paranoyalı" zirveden çıkar karar epey tanıdık bir karar oldu. Karara göre Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray takımları birbirleriyle oynayacakları maçta misafir kabul etmeyecek. Misafirperverliğiyle meşhur Türkiye'nin bu tarz anti-misafirperver tutumu bile toplumsal çelişkiyi gözler önüne seriyor. Yetkililerin her an dillerinde işlerine geldiği her an misafirperverlik adı altında olimpiyatlara bile sulanması gündemdeyken bu İstanbul içinde bir takımın diğer takımı kabul etmemesini ya da "güvenlik" gerekçesiyle yetkililerin engellemesi hangi mantıkla açıklanabilir?

         Misafir takımın attığı golde buz kesen statlar, galip geldiğinde, şampiyon olduğunda taraftarları yok sevinmeye de hakları yok soyunma odasında verelim kupalarını anlayışına kadar vardı bu iş , farkında mısınız?


         Geçen sezon Kadıköy'deki Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çıkan olaylarda bile eksik güvenlik zaafiyeti ve stat içi koordinasyon zayıflığı yüzünden çıkan olaylar deplasmancı taraftarların hanesine yazıldı. Ama kimse susuz bırakılan taraftarları ya da ilk anda polisin biber gazı sıkmasını sorgulamadı.

         Gerçi bu yeni bir şey değil daha öncesinde İstanbul'a bulaşmadığı için bu yasaklar gündemde bile olmuyordu. İstanbul korosu "deplasmanıma dokunma" diye bir slogandan haberdar dahi değildi. Tüm bunları bir kenara bırakın Beykozspor geçen sezon "il emniyet müdürünün" isteğiyle şehire alınmamıştı. Peki hangi basın kuruluşu ya da Beykozspor'un haricinde bir blogdan duyuruldu bu?
     
        Sanırım yine geç kaldık! İş son noktaya yani  İstanbullulara gelince "deplasmanıma dokunma" ayinlerine başladık. Ne diyelim toteminiz bol olsun samimyetinize inanmasak da destekleyelim sizi: Deplasmanıma dokunma, hepsine!


       Futbol deplasman tribünüyle güzel çünkü!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder