31 Ağustos 2012 Cuma

Şampiyonlar Ligi | D Grubu


             D Grubuna şüphesiz ölüm grubu demek yanlış olmaz. Şampiyonlar Grubu olarak adlandırılan grupta liglerinin şampiyonları yer alıyor ve üst tur aslanın ağzında diyebiliriz.

D Grubu
 
Real Madrid
Manchester City
Ajax
Borussia Dortmund

          Mourinho Madrid ekibiyle Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu da almak isteyecektir ve bunun için yapmayacağı şey yok gibi. Şampiyon kadrosunu Modric ile güçlendiren İspanyolların kilit isimlerini saymakla bitmez. Ronaldo -Higuain -Khedira -Mesut -Xabi-Casillas-Ramos gibi isimler yarı final ve üstünü zorlayacaktır.

          Manchester'ın mavili ekibi geçen sene Kırmızılıların önünde tamamlayarak şampiyon oldu. Ve şimdi beklenti Avrupa'da başarı. Abramovic'e sorsalar Avrupa'da başarının o kadar kolay olmadığını onlara söyleyecektir ama gruptan çıkmalarına engel değil bu durum. Balotelli-Tevez-Nasri-Dzeko-David Silva-Toure-Zapata-Hart gibi isimlerle hem kendi liginde hem de Avrupa'da yine çok konuşulacaklar ama onlar için kupa ve final henüz erken gibi gözüküyor.

           Ajax 3.torbadan katıldı gruplara ama aslında bakılırsa grubun en güçsüz takımı diyebiliriz. Genç sayılabilecek bir kadroyla başarı kovalayacaklar bu sezon Avrupa'da. Futbolcu fabrikası özelliğini eskiye nazaran yitirse de kendine yetecek kadar yine bir fabrika görünümünde. O yüzden bu genç oyuncular da yabana atılmamalı. En etkili silahları ise Sulejmani. Grupta şansları ise 3.lük için mücadele etmeye çalışacaklar.

         Dortmund geçen sene Almanya'da kupaları sildi süpürdü diyebiliriz. Kagawa'yı kaybetseler de Hummels-Götze-Lewandowski gibi isimler hala takımın büyük silahları olarak tehdit unsuru olacak. Dortmund uzun süre sonra Avrupa'da da başarı istiyor ve bu güzel bir fırsat olabilri. Gruptaki şansları ise bence 3.lük garanti 2.lik hiç de sürpriz olmaz. Dortmund özellikle kendi evinde alacağı galibiyetlerle grubun çehresini belirleyecek. Benim de sempati duyduğum sarı siyahlılar bu sene güzel işler yapabilir Avrupa'da! En büyük silahları ise taraftarları...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder