31 Ağustos 2012 Cuma

Şampiyonlar Ligi | A Grubu


                Şampiyonlar Ligi kurası bugün çekildi. Gruplarda genel itibariyle dengeli bir yapı oluştu. Galatasaray'ın 3 torbadan girdiği kurada dişine göre takımlarla eşleşti diyebiliriz ama işi asla kolay değil Galatasaray'ın!

              Sırasıyla grupları inceleyerek bir ön bilgi yazısı oluşturmak istiyorum.

A GRUBU

Porto
Dinamo Kiev
PSG
Dinamo Zagreb


          Grubun gözüken iki favorisi Porto ve PSG gibi gözüküyor. Porto futbolcu fabrikası hizmeti vermeye devam ederken her sene de iddialı ekipler kurarak Şampiyonlar Liginde üst turları zorluyor. Defansta Rolando'yu takımda tutan Porto orta sahasında da Lucho Gonzalez ve Moutinho gibi isimlerle göz dolduruyor. Forvet ise tabi ki Hulk'a emanet. Hulk'u bu sezon da elinde tutan Porto onun taşıyıcı gücüne bu sene de çok ihtiyaç duyacak ve benim gruptaki favorim Porto!

           Dinamo Kiev artık tanıdığımız takımlardan biri. Ukrayna ligini Lucescu hayranlığıyla arada sırada göz gezdiren biri olarak Kiev'in Ukrayna'daki hegemonyası dindi ama Avrupa'daki gücü hiç değişmemiş gibi öylece duruyor. Değişmemişten kastım tabi ki Sovyetler dönemi değil. Son dönemlerden bahsediyorum. Kalede emektar demenin yetmeyeceği Shovkovskiy var. 37 yaşındaki file bekçisi son dönemlerde hatalı goller yese , refleksleri zayıflasa da hala takımı için önemli bir isim. Savunmalarında ise benim Manager oyunlarından ve Marsilya'daki reel performansından hayranlık duyduğum Taiwo var. Harika sol ayağıyla Beşiktaş eşleşmesinde de mükemmel bir golü vardı. Orta sahada ise yıldız isim Kranjcar var. Takımın bana göre en etkili ismi kötü gününde bile maça etki edebilecek bir potansiyeli var. Forvet ise Yarmolenko ve Milevskiy ile güçlü bir blok oluşturuyor. Ama takımı genel olarak değerlendirdiğimde bu grupta rahat 3. olurlar ama 2.lik için epey zorlamaları gerekiyor.

          PSG ise herkesin çok şey beklediği ama liginde bir türlü galibiyet yüzü göremeyen bir takım! İbrahimovic, Pastore, Silva, Motta, Menez,Lavezzi ,Hourau,Gameiro ve bu ayara yakın bir çok futbolcu... PSG bize parayla saadet olmaz nakaratını tekrarlatacak gibi duruyor ama kadroları Avrupa'da tecrübe olarak çok iyi bir kadro ve tüm futbolcuları neredeyse Avrupa'ya bir şeyler kanıtlama ihtiyacını hissediyor. Ligde çıkışa geçeceğini düşündüğüm PSG'nin Avrupa'da da üst tura çıkacağını düşünüyorum.Sıralamaları ancak 2 olur liderlik çok zor.

         Grubun en zayıf halkası şüphesiz Dinamo Zagreb! Zagreb geçen sene hoş olmayan Lyon maçıyla uzun süre anılsa da bu sene iddia edilen şike gibi bir operasyona gerek duymadan bol gollü mağlubiyetler alabilir. Özellikle PSG gibi doyumsuz bir takım ile yapacakları maçta ne gibi bir skor çıkacak merak ediyorum. Kendi liginde 6 maçta namağlup şekilde 5 galibiyet 1 beraberlik alan Zagreb ekibi sanırım bu başarılı sonuçlarına Avrupa'da ara vermek durumunda kalacak. Sürpriz yapabilir mi sorusuna ise sadece maç olarak yapabilir ama kendini üst sıralara taşıyamaz diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder