31 Ağustos 2012 Cuma

Şampiyonlar Ligi | G Grubu


           G grubu "temsilcim" Barca'nın grubu ve gruptan çıkmak onlar için çok kolay olacaktır. 2.lik ise 3 takım arasında amansız bir yarış ile sahibini bulacağa benziyor.

B Grubu

Barcelona
Benfica
Spartak Moskova
Celtic

        Barcelona yeni hocası Tito ile lige kaldığı yerden devam ediyor. Bu sene şampiyon olarak yeni bir seri başlatma peşinde olacaklar. Alba ve Song ile takımı güçlendirdiler. Xavi-Messi-İniesta çarkı hala sağlam şekilde duruyor. Villa iyileşmek üzere... Barca bu gruptan lider çıkar ve Tito ile alışma evresini geçirirse finale kadar gidebilir. Kupaya favori başlayan ender takımlardan olan Barcelona bunu yapabilecek güçte bir kadro çünkü!

        Benfica'nın şüphesiz en büyük kozu Cardozo'lu Machado'lu hucum hattı. Onun ötesinde orta sahalarında tecrübeli isimleri var. Garcia-Aimar-Witsel-Gaitan her takımın başını ağrıtabilecek güçte oyuncular. Bu grupta ikincilik için yarışacak güçteler.

         Moskova ekibini acı bir tecrübeyle de olsa hepimiz tanıdık. Emenike- Ari ikilisi hucumda vuruyor taş gibi orta saha ile rakibi kesiyorlar. Kaleci Dikan ise başlı başına bir kahraman gibiydi Fenerbahçe maçlarında. Gruptaki şanslarına gelince Rus deplasmanları zor olur klişesi onlar için de geçerli ve Barca haricindeki diğer iki takımdan kendi evlerinde rahat puanlar alabilirler. O yüzden iş biraz da Benfica ile aralarında yapacakları maçlara kalmış gözüküyor durum. 2 ya da 3 olabilirler diye tahmin ediyorum.

       Kim derdi ki bir Şampiyonlar Ligi kurasında Celtic için grubun en zayıf takımı tanımını yapacağız. Maalesef öyle. Rangers'ın küme düşürülmesinden sonra İskoçya liginde zirvede yalnız kalacağa benzeyen Celtic adeta tüm yatırımlarını lige yapmış gibi gözüküyor. Zira bu kadroyla Avrupa'da 3.lük bile zor gruplarda. O yüzden şanslarını yok denecek kadar az görüyorum ve bize sadece eğlenceli maçlar izleteceklerini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder