31 Ağustos 2012 Cuma

Şampiyonlar Ligi | B Grubu


               B grubu yine dengeli gruplardan diyebilirim. Her takımın galibiyet alabilecek seviyede olması işlerin erkenden kopmayacağı anlamına da geliyor. Son maça kadar mücadele devam edecektir 3.lük için bile...

B GRUBU

Arsenal
Schalke 04
Olympiakos
Montpellier


         Grubun yine de tartışmasız favorisi Arsenal! Ada ekibi liginde zor zamanlar geçirse de Avrupa'da bir şekilde işleri belli bir yere kadar yolunda getirmeyi biliyor. van Persie'nin gidişi ile sarsılan Arsenal yine toparlanma umudunu yapılacak transferlere bağladı. Wenger Bendtner'i ısrarla kadroda tuttu. Podolski'de takıma tamamen alıştığında nasıl bir bitirici olduğunu herkes biliyor. Arshavin, Rosicky gibi tecrübeli isimlere Wenger'in çok ihtiyacı var. Turun anahtarı belki de onların ellerinde olabilir. Savunmanın sigortası ise Alman panzeri Mertesacker olacak yine.

       Schalke ise sezona Raul'u kaybedip Huntelaar'ı kadroda tutarak  başladı. Hildebrand, Matip, Farfan, Huntelaar gibi isimler en büyük silahları olsa da ben şans verilirse Pukki'nin başarılı olacağını düşünüyorum. Finli  yıldız beklenen patlamayı bu sene yapabilir. Liderliğin Arsenal'de olacağını düşünürsek 2.lik için Schalke ve diğer iki takım amansız bir mücadeleye girecekler.

         Olympiakos çalkantılı Yunan futbolunda Avrupa Kupalarını bir soluklanma alanı gibi görüyor. Pantelic ile hucumda iyi işler yapabilecek gibi gözükseler de zayıf orta saha hattı onlar için hiç de ümit vadetmiyor. 2.lik için çekişirler ama bence asıl dertleri 3. olup Avrupa'da bir şekilde yola devam etmek olacak.

           Montpellier şüphesiz geçen senenin en büyük sürprizlerinden biriydi. Fransa ligini şampiyon bitirdiler ama o kadrodan isimleri kaybettiler. Özellikle Giroud Arsenal'e giderek hucum gücünü epey zayıflattı. Forvette tecrübeli isim Utaka yine de iyi işler yapabilecek bir isim. Onlara ligde kimse şans vermiyordu şampiyon oldular, şimdi Şampiyonlar Liginde ise herkes dudak bükerek bakıyor bakalım ne şimdi yapacaklar? Tahminim 3.lük için mücadele edecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder