6 Ekim 2012 Cumartesi

Milano Derbisinde Zapatista İzleri

     Derbi haftasında mikrofonlarımızı Milano'ya uzattığımızda bizi orada Milan-İnter derbisi bekliyor. Milano şehrinin iki köklü ekibi Pazar gecesi Milan ev  sahipliğinde karşılaşacak kendi statlarında. Maç için kesin cümleler kurmak o kadar zor ki ne söylesek boş gelebilir.

   Öncelikle Milan ile ilgili bir kaç bilgi vermek gerekirse sezon onlar için kabus gibi başladı ve öyle de gidiyor. Ligde alınan kötü sonuçlara Şampiyonlar Ligi'nde kendi evlerinde Anderlecht ile de berabere kalmaları sabır sınırlarını iyice zorladı. Onlar için en büyük sevinç kaynağı deplasmanda Zenit galibiyeti oldu. Evet Milan gibi bir takım deplasmanda Zenit'e karşı kazanınca rahat bir nefes aldı. Sezon başında Pazzini-Cassano takasında bana göre karlı çıkacak ekip gibi duran Milan olsa da henüz o büyük beklentiler gerçekleşmiş sayılmaz. Hücum gücü çok iyi gözükse de o bölgeyi besleyemeyince sonuca gitmek de zorlanıyorlar. 2 galibiyet 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 7 puan toplayabildiler 6 haftada. Transfer sezonu kapanana kadar Mesih bekler gibi Kaka'yı beklediler o da gelemeyince bu şekilde devam edecekler ama nereye kadar orası meçhul!

    İnter ise 2.haftada Roma ile yaptığı maçta evinde büyük bir çok yaşasa da durumunun en azından Milan gibi vahim olmadığını gösterdi sonraki maçlarda. Bu sezon ki sorunları iç sahada kazanamamak gibi duruyor. Önce Roma sonra da Siena'ya net skorlarla yenildiler. Deplasmanda ise puan kaybetmediler. 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlikle zirvenin çok da uzağında değiller. Kadro olarak tek tek isimlere bakarsanız İnter Milan'dan daha geride gözükebilir ama bu henüz sahaya yansımadı. Avrupa Liginde ise yine kendi evlerinde Rubin ile berabere kalıp deplasmanda Neftçi Bakü'yü yendiler. Şahsi fikrim bu maçın da favorisi oldukları yönünde. Çünkü deplasmanda farklı bir hava ile oynuyorlar.


    Kimi desteklediğime gelince, sebebi açık bir şekilde futbol asla sadece futbol değildir cümlesinden kaynaklı bir seçim benimki...Milan bildiğiniz gibi Berlusconi hanedanlığının takımı, muhafazakarlıkla çürümenin paralel ilerlediği bir kulüp olarak gözümde canlanıyor. Berlucsoni ile Milan ayrı deseniz de öyle olmadığını gösterecek veriler mevcut. Öte yandan İnter'e sempati ise Zanetti'nin solduyusandan gelir. Meksika hükümeti Zapatista güçlerine ve köylerine  saldırmış ve ağır yaralılarla ölümlere neden olmuştu. Zanetti ise öncelikle Zapatistalara bir ambulans tahsis etmiş ve sonrasında da para yardımında bulunmuştu. İşin güzel yanı da İnter kulübü de bu konuya ön ayak olmuş ve yardımların devamlılığını sağlamıştı.  Subcomandante Marcos ise şöyle bir selam göndermişti Zanetti ve takımına: Öyle kuru kuru yardım göndermekle olmaz , gelin de burada bir maç yapalım ve size gösterelim EZLN güçlerinin size nasıl gol yağdırdığını... Bu selama güzel bir cevap da İnter'den geldi "müsait bir zamanda ilk fırsatta"...Belki de ileride  Zapatistaların özgürleştiği bir gün Subcomandante'yi maskesiz bir şekilde 10 numaralı formasıyla Zanetti ile ikili bir mücadelede izleriz, kim bilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder