5 Ekim 2012 Cuma

Acısıyla Sıcağıyla Adana Derbisi

    Dört yıl aradan sonra PTT 1.Ligde Adana Demirspor ile Adanaspor A.Ş Pazar günü karşılaşacak. Pohpohlanmış derbilerin üstünde bir tadı olan Adana Derbisi için alakalı alakasız herkes Pazar gününü bekliyor. Bir yanda 1.ligin müdavimi Adanaspor diğer tarafta ise seyircisiyle mazisiyle çok daha fazlasını hak eden ama bu sene 1.lige çıkabilen Adana Demirspor...

   Açık söylemek gerekirse gönlüm Mavi Şimşekler'den Şehrin Asi Çocuklarından yana ama bu maçı izlemek bu rekabeti takip etmek için bir tarafınız olmasına gerek yok. Futbol adına reytinglerden uzak saf bir rekabet arıyorsanız buna 7 Ekim günü doyacağınızı temin edebilirim.

    Maçta favori olan daha hazır gözüken Adanaspor gibi duruyor. Demirspor'un yönetim zafiyetleri ve yeni bir hoca ile maça çıkılacak olması Demirspor cephesindeki eksilerden. Bu maça kadar Demirspor ilk iki haftada aldığı 2 puanın üzerine henüz puan koyamadı. Eklenen transferler bir türlü beklenen etkiyi yapmadı. Takımda güçlü şekilde forvet eksikliği var, Erçağ geçen seneyi mumla aratıyor ya da hep öyleydi bu lige göre düşük kalıyor. En önemlisi de taraftarlar taşeron yönetim yüzünden 90 dakika boyunca maça odaklanamıyor.

   Adanaspor ise 2 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle üst sıraları zorluyor. Görülen o ki bu sene de Playofflarda yer alabilirler...Onlar da Demirspor'un aksine az olan yabancılarından nisbeten daha iyi verim alabiliyorlar. Dediğim gibi favori onlar ama bu bir derbi hiç bir şey kesin değil! Demirspor için belki de yeniden bir başlangıç maçı olacak ve onlar da bunun ciddiyetiyle oynayacaklardır. Adanaspor için sadece bir mağlubiyet olabilecekken Demirspor için daha fazlası olacaktır mağlubiyet. Geçen hafta Osman Hoca ile yollar ayrıldı ve yerine Mustafa Uğur gelmişken bundan sonra ilk gidenin hoca olmayacağı kesin.

     İki tarafın da kabul ettiği ve istediği stadın yarı yarıya olma talebi de "güvenlik" önlemleri gerekçesiyle "yetkililerce" reddedildi. Hem futbolcular hem teknik direktörler hem de sokaktaki seyirci bunu talep ederken  buradaki korkuyu anlamak çok güç. Bir kez daha belirtmekte fayda var tribünde şiddet yok şiddeti yaratan polis baskısı var.

     Son olarak Adana futbolu ve bu derbiyle ilgili daha detaylı bir araştırma okumak isterseniz size İletişim Yayınlarından çıkan Mustafa Uçar ve Yavuz Yıldırım'ın Acısıyla Sıcağıyla Adana Futbolu kitabını öneririm. Mazisiyle bugünüyle bu mükemmel derbiyi öğrendiğinizde eminim ki diğer derbiler hakkında bir kez daha düşüneceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder