12 Mart 2013 Salı

Bu Gençler İzlenir: 6-1


1993-1994 sezonun ilk yarısında kendi evinde Karabükspor'u ağırlayan Gennçlerbirliği kötü başladığı maçı mutlu sonla bitiriyordu...

Maçta; Hasan Okan Gültang, Erkan Sözeri, Osman Coşkun, Erkut Çağdaş, Rahim Zafer, Donald Ace Kushe (Dk. 63 Ergün Penbe), Engin Özdemir, Metin Diyadin, Andre Kona N'Gole, John Leshiba Moshoeu, Ali Işık (Dk. 60 Mehmet Şimşek) kadrosuyla mücadele eden Gençlerbirliği maçın 19. dakikasında Karabüklü Hüseyin Çoban'ın golüyle 1-0 yenik duruma düşüyordu kendi seyircisi önünde.

Golden 10 dakika sonra Kona ile golü bulan Gençlerbirliği ilk yarıyı 1-1 beraberlikle kapatıyordu. İkinci yarı ise izleyenler bambaşka bir Gençlerbirliği'ne şahit oluyordu. 72'de Mehmet Şimşek'in başlattığı gol sağanağına 79'da Kona, 82'de Rahim Zafer, 84'te Engin Özdemir ve 89'da da Metin Diyadin destek verince Gençlerbirliği sahadan 6-1'lik galibiyetle ayrılıyordu. 

Maçtan sonra gazeteler; "Gençler Zirveye Koşuyor: Yarım düzine gol...Muhteşem skor!" "Süper Gençler", "Şapka Çıkartın: Evet...Karabük'ü silindir gibi ezen Süper Gençlerbirliği'ne alkış tutun", "İşte Gençlerbirliği, İşte Futbol" manşetleri atıyordu. 

Dönemin Milliyet Gazetesi yazarı Zeki Çol köşesini ayırdığı bu maç ile ilgili yazısının bir bölümünde: "Gençlerbirliği maçlarına gelen sadece bol gol, iyi futbol izlemiyor. Moşe denilen cambazı, Kona denilen sihirbazı...Çok değil iki yıl sonra ülkenin en büyük kalecisi olmaya aday Hasan'ı...Genç neslin yetenekli temsilcileri Rahim'i, Metin'i, Taner'i, Osman'ı... Hırsı ile dinamizmini birleştiren Engin'i...Şu an her büyüğün göz koyduğu Ergün'ü...Ve takımlarının başarısında ter döken Erkan'ı, Ali'yi Mehmet'i de izliyor.

O halde...Futbolu seven Gençlerbirliği maçına koşsun..."

Ayrıca Gençlerbirliği tarihi ile ilgili Ankara Rüzgarı kitabının yazarı Tanıl Bora'da bir başka kitabında "Nasıl Gençlerli oldum?" diye anlatırken şunlara yer veriyordu bu maç ile ilgili anılarında; "Ertesi sezon, çığır açan Afrikalı transferleri Mosheou ve Kona'yla Gençlerbirliği, çok neşeli, seyir zevki veren bir oyun oynuyordu. Karabükspor'u 6-1 yendiği bir maç sırasında arkalardan bir adamcağız "Galatasaraylıyım, şu takımın verdiği zevki Galatasaray bana vermedi bunca yıldır!" diye ünlemişti de, gözlerim parlamıştı, "ruhumdan konuştun!" demiştim içimden. Ankara'da bu maçtan sonra hiç maç kaçırmadım"

21.11.1993

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder