6 Haziran 2014 Cuma

Taylan Antalyalı Artık Gençlerbirlikli...

Football Manager ile gerçeğin yine birbirini yakaladığı anları yaşıyorum desem yeridir. Daha önce oyunda türlü finansal tavizlerle, Jimmy Durmaz'ı, Deniz Naki'yi, Mervan Çelik'i kazandırdığım Gençlerbirliği'ne FM14'te Taylan Antalyalı transferini de gerçekleştirmiştim. Ve basında yer alan haberelere göre mutlu son olarak Taylan da artık Gençlerbirliği'nde! Darısı FM transferlerim Mustafa Saymak-Deniz Türüç ikilisine deyip Taylan'ı anlatalım biraz.

8 Ocak 1995 tarihinde Muğla Yatağan'da doğdu. Filiz lisansı 11 yaşındayken 2006 yılında memleketinin takımı Muğlaspor'da çıkartıldı. 2009 yılında ise alt yapısı ile ünlenen Buca'ya transfer edildi. Son bir iki yıldır Buca alt yapı olarak eski günlerini aratıyor ve bunda en büyük sebep Taylan'ı Salih Uçan'ı ülke futbolunu kazandıran ekibin şu an Altınordu'ya geçmesi diyebilirim. Şimdi yeni Taylan'ları Salih'leri muhtemelen orada yetiştirecekler. İlk kez 2009-2010 sezonunda U15 takımıyla Buca formasını giyen Taylan aynı sezon milli takıma da seçildi. Orta saha oyuncusu olan Taylan o sezon  6 gole imza attı

2010-2011 sezonunda 1 A2 Ligi maçı oynasa da sezonu 2011-2012 sezonunda olacağı gibi U17 takımıyla geçirdi. 2012-2013 sezonunda da PTT 1.Lig de şans buldu. Ligin normal sezonunu 5.bitiren Buca'da sürekli şans bulamasa da şampiyonluğa oynayan takımın havasını soludu. Zaman zaman A2 takımıyla da maça çıktı.

2013-2014 sezonunda lig ve kupa toplamında 32 maça çıktı. 1 gol ve 2 asistle oynadı. 2274 dakika sahada kaldı. Ahmet Çalık'ın kazandırdığı genç oyuncu teşvik primini Taylan da Bucaspor'a kazandırdı bir alt ligde.
Ve tüm bu yıllar boyunca da milli takımdan kopmadı ve milli formayla çeşitli yaş gruplarında 37 maça çıktı.
8 numara Taylan, 9 numara Atabey, 6 numara İrfan

24 Ağustos 2011'de Almanya'ya karşı 4-0 yenilen U17 Milli Takımında Atabey'le 11 başlayan Taylan daha sonra bir çok kez Atabey'le aynı takımda mücadele etti. Aynı sezon Azerbaycan'ı 4-0 yenen U17 Milli Takımında ise bu sezonu Hacettepe'de geçiren İrfancan ve A2'de oynayan Haydar da forma giymişti ve o maçta Taylan 2, Atabey 1 gole imza atmıştı. Şimdiden Taylan-Atabey ortaklığında izleyeceğimiz gollerin hayali bile güzel geliyor.

Fizik olarak sağlam bir oyuncu, ikili mücadelelerde yılmıyor. Oyunu önde ve geride oynayabilen bir orta saha oyuncusu. Yeri geldiğinde bir 10 numara olarak yeri geldiğinde savunmadan topu alıp dağıtabilecek defansif orta saha özellikleri var. Yani Taylan varsa takımınızda FM deyimiyle MC de AMC de DMC de oynar. Ve bunların hepsinde de birbirine yakın randıman verir. Dikine oynaması daha doğrusu oynayabilmesi en büyük artılarından ve iki ayağını da aynı güzellikte kullanabiliyor.

Taylan'a profesyonelliği ilk adım attığı günlerde yapılan bir röportajda "oyununu kime benzetiyorsun" diye sorduklarında ; " Ballack'a benzediğimi söylüyorlar ama ben kendimi Gerrard'a benzetiyorum ve onu kendime örnek alıyorum." diyor. İdolü Steven Gerrard hayali Liverpool... "Esas hedefim Avrupa, hatta Liverpool" diyor sorulan bir başka soruya.

Galatasaray'la bir kaç kez anılsa da tanıdığım bir çok İstanbul kulübü taraftarının takımlarında Taylan'ı görmek istediklerini biliyorum. Bu transfer geleceğe yönelik bir transfer bu çok açık ama Taylan Gençlerbirliği'ne çok şey katabilir. Bonservis bedeli haricinde sunacağı katkıları izleyeceğimizi düşünüyorum. Ve kendisiyle ilgili en büyük temennim Esenboğa'dan bineceği o uçak Avrupa'ya olsun.

Peki Taylan, Gençlerbirliği'nin Gerrard'ı olur mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder