22 Nisan 2013 Pazartesi

Ahmet Çalık Kimdir?

Fenerbahçe maçının kadrosu açıklandığında bir çok kişinini kendi kendine sorduğu bir soruydu bu... Lafa geldiğinde "alt yapı önemli, alt yapıdan oyuncular oynasın" diyen bir topluluğun ligin alt yapısından yetişen oyunculara körlüğü kibarca "tutarsızlıkla" adlandırılabilir. Rakip takımların alt yapı oyuncularını bilemeyebilirsiniz ama en azından kendi takımınızdaki oyunculara bile bu kadar kör olmak öyle kolay açıklanabilecek bir durum değil.

Ahmet Çalık, 2005 yılında filiz lisansı Gençlerbirliği'nde çıkmış ve yıllardır da kademe kademe Gençlerbirliği alt yaş gruplarında başarılı performansıyla gelecek vadeden bir savunmacı olarak tanımlanabilir. "Biz nereden bilelim Gençlerbirliği alt yapısını" diyenlere de milli takım seviyesinde U16 itibariyle katıldığını ve halen U19 ve U20 takımlarında forma giydiğini söyleyelim.

Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası'nda bir kaç kez forma şansı bulan Ahmet, Süper Lig kariyerine Fenerbahçe maçı ile başladı. Bu sezon zaman zaman ilk 18'e giren Ahmet, dönem dönem şu anda Final Grubunda liderlik mücadelesi veren Gençlerbirliği A2 takımında da forma giyiyor.

En büyük artısı hava toplarındaki başarılı zamanlaması olan Ahmet, kendinden uzun forvetlere karşı da son derece başarılı oluyor bu konuda. Ayaklarına hakimiyeti de klasik bir stopere göre son derece iyi ve geriden oyun kurma konusunda pek sıkıntı yaşamıyor. Fenerbahçe maçında bu özelliğini pek göstermese de A2 maçlarında geriden oyun kurabilen ve takımı yönlendiren bir rol üstleniyor. Fiziği de her geçen gün daha da güçlenen Ahmet, kolay kolay yıkılmayan bir oyuncu.

Milli takımlarda düzenli olarak şans bulan genç oyuncu, muhtemeldir ki yazın da U20 Dünya Kupası'nda kendisini izlettirebilir. Ahmet Çalık, bu geceki performansıyla futbolcu yetiştirme konusunda bir fabrika gibi olan Gençlerbirliği'nin sadece görünen küçük bir yüzü konumunda. Aşağıdan bir çok isimde gelmeye devam ediyor. Mesela Selahattin geliyor, sağ bekin Tosic'i olma konusunda emin adımlarla ilerleyerek... Sol bekte de Berat Aydoğdu her gün üstüne koyarak, kendini geliştirerek A takıma göz kırpıyor.

Yine stoperlerden müthiş bir ikili olan Veli Ortakcı ile Eren Tokat geliyor... Orta sahada Xavi'nin Türkiye'ye uyarlanmış versiyonu dediğim Utku İnce geliyor. Hücumda İngiliz takımlarını şimdiden peşinden koşturan Atabey Çiçek ve Ayberk, arkalarında maestro görevi üstlenen İrfancan...

Ve A2 takımında bu gençlerin arkadaşları ile diğer yaş gruplarından bir çok yıldız Beştepe'de yetişiyor. Şimdi Ahmet Çalık, kısa süre sonra diğerleri...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder