17 Nisan 2013 Çarşamba

Aras Özbiliz: Türk Değil Ermeni...

Spor gazeteleri, spor siteleri onunla ilgili haberler yapmak istediğinde "Bakırköylü oyuncu gol attı" , "Bakırköylü oyuncu tercihini yaptı" tarzında ilginç başlıklar kullanıyorlar. Bu haberlerin içeriğinin bir çoğu da hedef göstermeli, kinayeli oluyor.

Bahsettiğimiz isim "Bakırköy doğumlu" Aras Özbiliz... Özbiliz ailesi Hollanda'ya göçüyor ve orada yaşamaya başlıyor. Aras da HVV Hollandia takımının alt yapısına giriyor. Henüz 8 yaşında keşfedilip Ajax alt yapısına kazandırılan oyuncu, Ajax alt yapısında bir çok yaş grubunda mücadele etti. 18 yaşına geldiğinde profesyonel sözleşmeye imza atan oyuncu 26 maça çıktı. Yaşadığı talihsiz sakatlık yükselen form grafiğini sekteye uğratınca işler biraz tersine döndü. Gelecek vaat eden oyuncu talihsiz sakatlığın etkisinden bir türlü kurtulamadı.

2012-13 sezonu başında yolu Rusya'ya düşen Aras, Krasnodar ile anlaştı. Burada kendine gelen oyuncu ligde 19 maçta oynayıp takımına 9 gol 4 asistlik bir katkı sağladı. Aras forvet mevkisinde oynasa da zaman zaman taktik anlayış gereği orta sahanın sağında da oynayabiliyor.

Onu bizim gazetelere meze yapan konu ise asla bu ve benzeri bir performansı olmuyor. Milli takım seçimini magazinleştirerek haber diye bize sunan bulvar basını Aras'a Ermensitan milli takımı seçimi nedeniyle başlığından tutun da haber diline kadar art niyetli bir metinle saldırıyor.

Son yumurtladıkları haber de Aras'ın ağzından atılan bir başlıkla başlıyor; "Türk değilim, Ermeniyim"... Sağlıklı düşündüğünüzde söyleyeceğiniz tek şey şu olur; "Ne var bunda?"

Bizim gazetelerde ve sitelerde atılan başlıklardan bir kaçı..." Yine çok kızdıracak" "Bu sözler çok tartışılır"

Öyle bir anlatılıyor ki haber içeriği, Ermenistan'da programa katılan Aras'a "Kendini Türk mü, Ermeni mi, Hollandalı mı hissediyorsun" diye soruluyor. O da olduğu gibi samimi bir şekilde; "Türk değilim Ermeniyim. Sadece Türkiye'de doğdum, onun dışında da Hollanda'da büyüdüm ve yaşadım. Hepsi bu..." diyor.

Ne demesini bekliyorsunuz? "Bakırköy'de doğdum, Türküm, övünüyorum, güveniyorum" mu diyecek? Bakırköy'de Ermeni bir ailenin, yani gazetelerinizin, bilinç altlarınızın deyimiyle kılıç artığı bir ailenin çocuğundan bahsediyorsunuz.

Yeri geldiğinde eleştirmek için "Alman Mesut" , övmek için "Türk asıllı Mesut" diyen basın, Mesut'un ve diğerlerinin TÜRK oldukları halde yaptıkları seçime şaşırır ve kızarken, Aras'tan tam tersi bir tutum bekliyor. Yani Ermeni olmasına ve Ermeniyim demesine rağmen gelip Türkiye'de oynasın istiyorlar. Tutarsızlığın bini bir para olan ülkede bu da şaşırtmıyor tabi. Kısaca sormak gerekiyor sadece; Mesut konusundaki tavrınızı mı referans alalım, Aras konusundaki tavrınızı mı?

Ucuz milliyetçilikle, ucuz habercilikle ancak bu kadar oluyor işte... O yüzden insan kızamıyor da... O yüzden inadına yazmalı, söylemeli; Aras Türk değil, hiç olmadı da... Kızsanız da , ayıplasanız da, başbakanınız gibi adını anarken başına "afedersiniz" de koysanız Ermeni...

Sahi Joe Strummer kendini Ankaralı gibi hissediyor mudur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder